Ecorys draagt bij aan digitale overheid met werkwijzer maatschappelijke kostenbatenanalyse

Minister Ollongren (BZK) heeft de Tweede Kamer de Werkwijzer voor maatschappelijke kostenbatenanalyse van de digitale overheid aangeboden. De werkwijzer is opgesteld door de combinatie SEO, Ecorys en Van Zutphen Economisch Advies.

In de werkwijzer is uitgegaan van het stappenplan uit de Algemene Leidraad voor MKBA en is gebruik gemaakt van de ruime ervaring van Ecorys met MKBA’s voor digitaliseringsprojecten voor de overheid. Verder biedt de werkwijzer inzicht in de onzekerheden die kunnen optreden bij ICT-projecten en wordt ook aangegeven hoe daarmee kan worden omgegaan. De werkwijzer vormt volgens de planbureaus CPB en PBL een adequate leidraad voor het opstellen van MKBA’s op het gebied van de digitale overheid. De minister verwacht dat deze werkwijzer de kwaliteit van MKBA’s op het terrein van de digitale overheid ten goede zal komen en daarmee ook zal bijdragen aan gedegen besluitvorming over digitaliseringsprojecten van de overheid met maatschappelijke impact.

Klik hier voor de aanbieding MKBA-Werkwijzer van de digitale overheid: die door minister Ollongren (BZK) aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Walter Hulsker
Directeur Nederlandse markt
E walter.hulsker@ecorys.com
T 010 4538 800